placeholder

De Flightplan Methode

De Corona Crisis dwingt je om je Marketing en Sales wezenlijk anders te gaan doen. Wij helpen je met een praktisch strategisch plan waar je direct mee aan de slag kunt. Je weet precies welke middelen je moet inzetten om je strategie succesvol te laten draaien.

  • 2 dagen op de hei, 12 onderdelen;
  • uitgewerkt in een strategisch plan;
  • met concepten in woord en beeld;
  • en een roadmap hoe je dit gestructureerd implementeert;
  • je kunt direct aan de slag: zelf, met je eigen bureau of met Kranz Collins;  
  • 3-4 weken totale doorlooptijd.

Hieronder vertellen we je alles over de Flightplan Methode.

Vraag de brochure aan

“De flightplan sessies hebben ons veel focus en structuur gebracht. We weten nu veel makkelijker nieuwe klantrelaties te starten.” Antje Meindersma - ALLEDAAGS

placeholder

De Flightplan Sessiedagen: dit gaan we samen doen

We gaan samen twee dagen de hei op en doorlopen de volgende  12 onderdelen:

placeholder

Moonshot

“We choose to go to the moon.” Dat is wat JFK zei om voor iedereen duidelijk te maken waar de focus moest liggen. Wat is het doel van je bedrijf? En wat is jouw doel als ondernemer? Met de MOONSHOT METHODE kies je een helder doel waar je als ondernemer en onderneming op gaat focussen.

placeholder

PMC Boost

Je kunt niet overal de beste in zijn. Voor het kiezen van de juiste product-markt-combinatie is lef nodig. We gaan bepalen welke product-markt-combinatie het meest bijdraagt aan het doel. Dankzij de PMC BOOST weet je waar je als onderneming gas op gaat geven.

placeholder

Buyer Persona

Wie is nou eigenlijk jouw klant? Die klant brengen we helder in kaart en omschrijven de klant en varianten daarop in echte mensen. Aan de hand van persoonskenmerken maken we er persona’s van. Wat zijn hun eigenschappen en motieven. Met deze BUYER PERSONAS is het helder tegen wie je praat en dan weet je ook wat voor Tone of Voice daar bij past.

placeholder

Before & After Matrix

Wat is nou écht de toegevoegde waarde van je producten en diensten voor je doelgroep? Wat voor impact hebben ze op het werken en leven van je klant? Met deze BEFORE & AFTER MATRIX is het duidelijk wat je voor deze klant kan bereiken.

placeholder

Klantreis

We gaan de klantreis voor jouw doelgroep bepalen. Dit wordt uiteindelijk een stap-voor-stap blauwdruk van je marketing en salesfunnel. ‘De reis bepaalt of de klant de bestemming haalt’, een oude wijsheid uit de ervaring van Kranz Collins. Met de juiste KLANTREIS ga je stap voor stap je Moonshot halen.

placeholder

Missile KPI's

Welke resultaten moeten we per stap in de klantreis halen, zodat jij je doel kunt verwezenlijken? Je wilt geen lucky shots, maar een heldere en meetbare missie. Met de MISSILE KPI's maken we stapsgewijs de doelen concreet en meetbaar.

placeholder

Impact Definition

Wat moeten je bedrijf en merk uitstralen om de gewenste impact in jouw doelgroep te creëren? Je weet precies wat de tone of voice moet zijn en hoe de uitingen er straks in de basis uit moeten zien. De IMPACT METHODE maakt klip en klaar duidelijk wie je bent en wat je moet uitstralen.

placeholder

Lead magnets

Welke onderdelen kun je van het huidige aanbod weggeven om nieuwe relaties kennis te laten maken met je toegevoegde waarde? Dat brengen we samen in kaart. Dankzij deze ‘LEADMAGNETS’ ga je veel makkelijker nieuwe relaties aantrekken.

placeholder

Package Divider

We gaan je dienstenpakket verder indelen in tripwires and core products. Door zo’n tripwire wordt het voor je relatie eenvoudiger om klant te worden. Vervolgens kun je upsellen naar je core products. Dat is een hoop marketing jargon, maar dankzij de PACKAGE DIVIDER heb je een makkelijke instap voor nieuwe klanten.

placeholder

Business Alias

Hoe kun je direct duidelijk maken wat je bedrijf te bieden heeft? Met de BUSINESS ALIAS METHODE kun je in twee woorden duidelijk maken wat je verkoopt.

placeholder

Mini Pitch

Hoe kun je in een paar zinnen je toegevoegde waarde duidelijk maken aan een nieuwe relatie? Met de MINIPITCH METHODE komen we tot drie zinnen waarmee jij je potentiële klant kunt verleiden in 10 seconden.

placeholder

Digital Marketing Mix

Welke mix van middelen en instrumenten heb je nodig om je KPI’s te halen? Hoe moeten ze samenwerken? Met de DIGITALE MARKETING MIX weet je precies welke middelen en instrumenten je het komende jaar nodig hebt.

En zo werken we dat voor je uit

We werken het Flightplan voor je uit in een handige presentatie. Deze nemen we met je door en kun je daarna intern aan je eigen mensen geven. Zo is iedereen meteen op de hoogte én betrokken. Hieronder een impressie van de manier waarop we het Flightplan uitwerken: 

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

placeholder

Met ondernemers aan tafel

Werken met Kranz Collins is samenwerken met twee door de wol geverfde ondernemers, die niets liever willen dan hun helden (dat ben jij) succesvol maken. Dat doen we met:

  • Bewezen methodieken;
  • best practices;
  • ervaringen die zijn opgedaan in het verleden.

placeholder

Oane Koning Hettema

Ondernemer en creatief denker. Hij heeft na de verkoop van zijn marketing- en designbureau diverse interim opdrachten gedaan en heeft ruime ervaring op het gebied van branding, marketing en sales.

placeholder

Ivo van den Brink

Ondernemer en marketeer. Hij heeft na de verkoop van zijn marketing- en marktonderzoek bureau diverse interim opdrachten gedaan en inmiddels meer dan 100 ondernemers geholpen aan een Rocket Plan.

Jij krijgt nu de mogelijkheid om met deze mannen de ultieme mix toe te passen voor jouw onderneming. Je krijgt een ready-for-take-off Flightplan waar je in de dagelijkse praktijk meteen mee uit de voeten kunt.

Hoe gaat het Flightplan Traject in zijn werk?

1. Gratis Kennis Sessie

We kijken eerst of we wat aan elkaar hebben. We zijn benieuwd naar jouw ambities, kijken wat je strategische opties zijn en leggen je onze manier van werken uit. We laten je het customer journey model zien.

2. Je krijgt van ons een offerte

Die offerte is kort en bondig: een Flightplan Traject kost eenmalig 12.400 euro. Jij hakt de knoop door.

3. We duiken samen twee dagen het trainingscentrum in

Twee trainingsdagen op een locatie waar we alle tijd en rust hebben om aan het Flightplan te werken

4. We werken alles uit in een kort en bondig Flightplan

Alles wat we samen hebben bedacht en opgesteld, komt terug in het Flightplan. Dit document geeft precies aan waar de komende tijd de focus ligt en hoe je de marketing en sales gaat inrichten. Over het algemeen is een Flightplan Traject binnen drie tot vier weken afgerond, zodat je snel aan de slag kunt.

5. We presenteren het Flightplan

Het Flightplan is uitgewerkt in een heldere presentatie en die nemen we uitgebreid met je door. 

6. Hulp bij uitvoering van het plan

Als het Flightplan klaar is, kun je met de roadmap alle instrumenten van je nieuwe marketing en sales strategie zelf, met hulp van je eigen bureau of met ons neerzetten.

7. We leiden mensen op

Als je dat wilt zorgen we met persoonlijke coaching dat je mensen kunnen bijdragen aan de strategie en kunnen werken met de marketing instrumenten en software. We ondersteunen je als ondernemer. Periodiek meten we de resultaten op de KPI’s en sturen bij waar nodig.

placeholder

Onze nieuwe naam 'Stekmakers' vertelt precies waar we voor staan. Dat hebben we in samenwerking met Kranz Collins goed neergezet; strategie, identiteit, een website met relevante content in een goede context en een lekkere presentatie. Het is fijn werken met Kranz Collins."

 - Tjalling thoe Schwartzenberg en Hohenlansberg - Stekmakers

In een uur tijd weet je wat het Flightplan voor je bedrijf kan betekenen

We komen graag bij je langs om te kijken of de Flightplan Methode ook voor jouw bedrijf gaat werken. Laat je gegevens achter en we bellen je om een afspraak te maken.

placeholder

Leonard Springerlaan 35
9727 KB Groningen
050 - 211 38 79